heusden-zolder

heusden-zolder

IN HET ATELIER
Body language
tribal

De Mijlpaal, Heusden-Zolder
14 maart-13 juni 2021
Open op afspraak via info@demijlpaal.com
of telefoon 0471 64 59 37

IN HET ATELIER
De plaats waar gedachten en ideeën tot kunst en schoonheid komen.
Peter Vanbekbergen maakt in zijn atelier beelden in klei. Tot 13 juni kan u zijn atelier en zijn keramische beelden ontdekken in De Mijlpaal in Heusden-Zolder. Vele beelden, klaar of niet. En alles wat nodig is om die levensgrote beelden te maken. Klei, deegrol, oxide, engobe, chamotte, kleipap, borstel… Het maakt duidelijk dat kunst vaak hard werken is.

BODY LANGUAGE
Een eerbetoon aan het menselijk lichaam.
Mieke Teirlinck, Karin Borghouts, Joël schuurmans
Wat is er menselijker dan een lichaam? Reeds in het verleden ontstond een intrigerende beeldcultuur waarin lichaam en lichaamsdelen een hoofdrol speelden. Een uniek verschijnsel waarbij kunstenaars hun creativiteit de vrije loop laten. In Body Language zijn kunstwerken van de drie kunstenaars samen te zien. Hun werken spreken aan vanuit kracht, verleiding en gelaagdheid. Ze zijn helder en uitgesproken, maar niet eenvoudig leesbaar.

TRIBAL
Een geheimzinnige cultuur vol betovering en mystiek gekenmerkt door een boeiend spel van kleur en inhoud. De Berbers behoren tot de oudste bewoners van Marokko. Arabische, Moorse, Spaanse en Joodse invloeden zijn verantwoordelijk voor een fascinerende cultuur.
De indringende sfeer vol symbolen en rituelen is terug te vinden in zowat alle facetten van het dagelijkse leven. Versieringen zijn essentieel op de tapijten en weefsels, de houten koffers en de houten deuren en het aardewerk. Rieten voorwerpen tonen eveneens dezelfde abstracte taal. Terwijl de sieraden, niet zozeer gedragen als versiering, vooral verwijzen naar bescherming tegen het boze oog.