concept

Kunstgalerij De Mijlpaal werd in 1993 opgericht en organiseert tentoonstellingen in haar vestiging in Heusden-Zolder en sinds 2013 ook in haar tweede vestiging in Knokke-Zoute.

De naam 'De Mijlpaal' verwijst naar de hoogspanningspyloon waarrond de galerijruimte in Heusden-Zolder is gebouwd. In het centrum van Limburg vormt het ontwerp van architect Bart Lens de omgeving voor de kenmerkende dialoog tussen hedendaagse kunst, design en etnische kunst. In Knokke is de locatie aan de Zeedijk, met zicht op strand en zee, het vertrekpunt om de grote variatie aan raakvlakken tussen de kunstdisciplines aan te tonen.

De Mijlpaal werkt heel bewust met gevestigde én jonge kunstenaars, en toont hun werk in tentoonstellingen die starten vanuit een concept. Met deze spanning tussen oud en nieuw, vorm en inhoud, kleur en klank, en hier en elders, weet de galerij zich op de kaart te zetten. De Mijlpaal treedt ook vaak op als curator voor extra muros tentoonstellingen in historische gebouwen in binnen- en buitenland, vaak vanuit hetzelfde concept.